Syster som är 30+

Wow, igår fyllde syrran hela 30 år! Men jag säger som så många andra: Hon är den snyggaste och yngsta 30-åringen jag känner:) Detta firades på restaurang Munken här i Karlstad med hela familjen!
 
  
Mor och far fastnade tyvärr inte på kort denna kvällen... (Pappa tyckte det var roligare att fota mat och barn haha)
   
 
  
1.) Kalvfilé med rotfrukter och potatisterrine
2.) Hälleflundra med risotto
3.) Lammracks med sötpotatis
4.) Samma som numero 1!
5.) Entrecote med tillbehör
6.) Tryffel
7.) Crème brulé
8.) Äggost

Mmm....

Sophie Loves Me!

Grattis till min vän Cia! Nu är hon snart butiksinnehavare och jag är så stolt över henne! Jag skulle aldrig våga det, men hon är modig hon! Well, satsar man inte så vinner man ju inte heller! Jag var ju bara tvungen att pärla en grattispresent till Cia och hennes affär, Sophie Loves Me haha:) (Men den är faktiskt mycket finare i verkligeheten! Färgerna kommer inte till sin rätt på bild!)


Blev även en Hello Kitty idag:

God dag!

Nu bär det strax av till bror som sagt, han ska få sina glasunderlägg inklusive "ställ" idag, hoppas han blir nöjd haha:)

G'natt!

Åh va det va kul att träffa Frida igen! Blev en kyckling/tonfisk-sallad på Unico som sagt. Satt där i nästan två timmar och bara pratade, tiden gick verkligen hur fort som helst! På onsdag åker hon tyvärr tillbaka till Manchester igen men jag får se till att hinna träffa henne innan det. På morgondagens schema står bland annat OC-maraton med Dahlia, åh vad jag saknar den serien!! Och sen Seabiscuit med broder på kvällen. Jag har ju inte 9:an så jag har bokat in mig i hans soffa imorgon 21:00 och hoppas på att han vill göra mig sällskap=) Riktigt slapp dag med andra ord...skönt!
 

Nu är det dags att sova, natti natti!



Mot stan och Frida!

  

Som sagt, lunch! Kanske måste inhandla lite pearls också:)


God söndagsmorgon!

Nu har jag precis ätit klart min frukost! Eftersom jag själv inte får bestämma frukosten måndag till fredag så brukar jag variera med gröt på helgerna, det är ju så himla gott! Synd att gröt aldrig gör sig på bild bara!
 

Klockan tre ska jag träffa Frida i stan för en sen lunch! Jag har inte sett henne sen 15 december så det ska bli jättekul! Blir nog antingen älskade Unico eller nåt sushiställe som heter Ippai Ippai, beror på vad vi är sugna på!

Jag vill sy!

Jag saknar min (eller mammas rättare sagt) symaskin just nu! Som projektarbete i trean på gymnasiet hade jag och min kära vän Elin en modeshow med egendesignade och egensydda kläder som visades upp på personer som sjöng eller dansade! Det var jättekul men riktigt kämpigt och stressigt ibland så efter det tröttnade jag lite på sykonsten faktiskt...men nu är jag grymt sugen igen. Och när jag kommer hem ska jag börja igen... Inspirera mig!!

Okej, ni får ju helt klart gärna ha överseende med "modegraden" på dessa kreationer haha! Men tänk på att det var för över tre år sedan OCH att det faktiskt var en show, så kläderna var ju tvugna att synas lite=P
Såhär såg det iallafall ut när det begav sig:
   
 

Saknar man dagis så gör man...

Med barnasinnet kvar, lite fantasi och fingerfärdighet kan man fördriva en hel dag:) Se bara här en liten del av vad jag har åstadkommit idag t ex. Detta är menat som glasunderlägg som kära broder ska få!



Kvällen...

Hade jag vetat att Lars var grym på matlagning hade jag helt klart utnyttjat det tidigare:) Tikka Masalan var verkligen supergod, jag gillar verkligen bra Indisk mat. Men det finns också riktigt usel, måste bero på vilken del av Indien den är hämtad ifrån eller nåt? I Uppsala har vi en jättebra indisk restaurang, Indian Kitchen kort och gott:) Den ser inte mycket ut för världen men maten är helt wonderful....
  
Käk, sen godis, ostkrokar och öl för brother och kaffe till mig! Och ja, ni ser ju hur road han är av Let's Dance....

Middag+Let's dance!

I kväll blir det syskonhäng hos brorsan! Det var inte speciellt svårt att överala honom att titta på Let's Dance med mig, han kanske till och med tycker det är bra, vem vet... Dessutom ska han laga mat åt mig, Chicken Tikka Masala med ris!


Min bror har en väldigt speciellt sätt att posa på...men men, jag får ha honom ändå ;) 


Fredag

En dagens med hjälp av en självutlösare som lever ett eget liv!
 

Idag blir det Ackis, sedan stan med Dahlia och ikväll ska jag nog bara slappa (med bror kanske?) framför Let's Dance! Måste se hur det går för Blondinbella, Bagge och min namne Magda!!


God Kväll!

Läs om en av kvällens roliga händelser här hos Robin! Jag har nämligen varit på bloggfika plus biblioteksrunda med stans trevligaste och duktigaste modebloggare! Riktigt shysst var det:)

"Lånar"  bilderna, hope you don´t mind!
 

Done the right thing!

Idag har jag ringt min gamla ridlärare och sagt att jag kommer tillbaka till stallet och fortsätter med dressyrkarriären igen ett tag framöver=) Så himla kul! Jag har verkligen gjort rätt nu!


+++

Idag firade jag min uppgång med 0,5 kg genom att köpa ett par nya jeans! Blev löjligt glad när jag hittade ett par jag faktiskt kunde ha:) Att de dessutom kostade en spottstyver gjorde ju inte det hela sämre! Tycker dock att färgen ser skum ut på mina bilder, de är ljusare och mycket snyggare IRL!
  
Lagom snygg efter en lång dag plus en tur på stan och Stadsbibblan...men det bjussar jag på!

Tööö!

Fy fasen vilket väder det är här! Jag tycker det är så himla onödigt när det snör och är plusgrader, det lägger sig ju ändå inte! Jag tog som sagt en liten promenix förut iaf, och liiite mysigt var det ju ändå med alla stora snöflingor, fast väldigt blaskigt:(

Tisdag



En helt jättevanlig dag idag! Varit i skolan, på Ackis, tagit en promenix i snöovädret och funderat på framtiden:) Såg ni Barack förut på TV? Det kommer helt klart bli intressant med honom som Amerikans president, jag väntar med spänning på skandaler haha!


Ett par skönheter att drömma om...

 
Pris: ca 5000:- 

Pris: ca 1000:-

Lite skillnad med andra ord:)

Ännu ett hyllningsinlägg:)

Fortsätter som sagt på tema "hyllning" haha! Nedan buren jacka har varit min absolut bästa kompis denna vintern, I love it! Fattar inte varför jag inte har skaffat mig en sådan här innan? Jag ska aldrig mer köpa en annan sort (förhoppningsvis aldrig mer köpa en annan över huvud taget =P) Mitt tips denna dag är att fynda en sådan här på Boomerangs reor, är väl iaf 40% nu? De rear ju ut de mer speciella färgerna har jag sett ibland?



Mitt stora ...

Mitt stora intresse är hästar och ridning, jag saknar det nåt enormt och längtar till jag kan ha egen häst igen! Så nu känns det ju som att jag måste göra ett inlägg om detta:)

När jag var runt sju år började jag rida på ridskola. Det kom naturligt eftersom min syster alltid hade sysslat med ridning och jag hade varit med henne i stallet. Självklart var jag ju fast direkt!

Så nu känner jag att jag måste göra ett hyllningsinlägg till mina älskade hästar genom åren:)

Först ut har vi Jackie:
Danskt halvblodssto född 19 juni 1984,
e: Welstar och ue: Porfyr
Min första foderhäst som var en mycket speciell dam men när man lärde känna henne var hon otroligt fin att rida och hade ganska mycket humor, trots att hon var känd som stallets surkärring haha=P Avlivades 21 mars 2006 pga kolik och blod i buken men var pigg ända fram till den dagen! Dagen efter åkte jag och köpte min balklänning för att försöka trösta mig själv men det gick väl sådär. Men jag fick min drömklänning iaf...


Samtidigt som jag hade Jackie red jag en svart vallack vid namn Pommac vissa perioder när hans ägare opererade knät. Rolig, duktig hopphäst! Och jag som inte ens gillar hoppning:P


Hösten 2006 kom Noble Champion in mitt liv. En oldenburgarvalack född 1997 som jag tränade och tävlade i dressyr. Egentligen var han mer en hopphäst då han hade väldigt långa bakben men vi gjorde så gott vi kunde. Och han  var riktigt fin i dressyren också tillslut!! Såldes dock till Lerum men är nu avlivad pga kronisk sjukdom.





Och så en liten filmsnutt när Carina rider herrn:

La familia i somras!

Hittade denna härliga bild från i somras! Eller ja, egentligen är den rätt tragisk då det är dagen efter morfars begravning. Men jag tycker ändå att det är en fin bild!

Nya brallor

Dessa supersnygga jeans fixade min kära syster till mig idag på någon klädbytardag i Karlstad! Verkar inte använda alls säger hon! Undrar varför man är så dum och i princip ger bort ett par Dieseljeans i nyskick när man skulle kunna sälja dom på typ Tradera?? Well, good for me!!

Lördag

Gårdagen var riktigt (bakis)seg, jag och brorsan sunkade tillsammans framför Let's Dance och sen somnade jag som en stock i hans soffa så jag sov över där!

Idag har jag fikat med Carin, Gabi och Hedvig och nu ska vi snart iväg på bio,
Bröllopsduellen, nån som har sett den? Verkar vara en lättsam feelgood-film iaf, passar mig just nu=)

Utgång!

Nu är det tentafest som gäller! Först förfest hos Rickard och sen Stocken och deras första tordagsutgång för i år, kul kul!!


Torsdag nr 1 - tenta!

Uuuhh jag är lite nervös!

Semestersvenskar!

Nu läggs plugget ner för denna dagen, det jag inte fått in i skallen nu gör nog varken till eller ifrån imorgon ändå! Bättre att låta den intagna informationen smälta in och lägga sig:) Istället sitter jag och kikar på TV4:s nya "dokusåpa" Semestersvenskar! Haha jag tror redan jag är fast!!

Testar Mac:)

Nu har jag varit en sväng till Macoteket och kikat lite. En vit MacBook skulle där gå på knappt 10 tusen och då fick man med en mus och Office 08-paketet. Dessutom kan man räntefritt dela upp betalningen på 12 månader och det blir ju typ 835 spänn i månaden. Köper man på nätet blir det billigare, eftersom studentrabatten där är 10% istället för 6%. Då får man ju iofs inte Office+mus men en mus använder jag ju aldrig och Office kan man ju "låna" av en kompis! Där skulle månadskostnaden bli typ 720:- /månad eller 8500:- om jag betalade allt på samma gång. Den månadskostnaden är ju det jag "sparar" varje månad genom att jag bor mindre men billigare=D Och jag vill ju hellre ha en ny bra, fungerande, lätt, tyst dator än 9 tomma m2 i en lägenhet!

Nu har jag dessutom installerat Safari på min PC så jag kan öva på Macs operativsystem lite:)

Hihihihi jag är så bra på att övertala mig själv att köpa saker så det är fasen inte sant. Egentligen var det ju så att jag skulle belöna mig själv med en ny dator när jag vägde 50 kilo men jag vete tusan om jag kan vänta. Jag BEHÖVER den NU, eller ja, nästa vecka iaf! 


I believe in love at first sight...

100 frågor!

1. Tre namn jag lyssnar till: Magdalena, Magda, Fladderbläppen
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Positiv, kreativ, disciplinerad
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Är något egoistisk, odisciplinerad i vissa fall=P
4. Detta är jag rädd för: Förlora någon närstående.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Mat, sömn, skratt.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Passa tider,
7. Detta tycker jag om att göra: Rida, träna, åka skidor, shoppa, umgås med nära och kära
8. Detta vill jag göra just nu: Bli klar med tentaplugget och tentan.
9. Bästa känslan: Att känna att man trivs med sitt liv!
10. Värsta känslan: Ånger och ångest.
11. En egenskap jag gärna vill att min partner ska ha: Se det positiva i saker.
12. Är jag kär just nu: Nej
13. Jag vill gifta mig: Ja, med pompa och ståt!
14. Följande saker jag vill göra innan jag dör: Leva en dag som osynlig haha!
15. Min käraste ägodel: Just nu min varma jacka:)
16. Något jag vill ha i present: En ny TYST dator, gärna en MacBook
17. Detta har jag på mig just nu: Undies, strumpbyxor och skjortklänning
18. Favoritkläder: Ridkläderna hihi:)
19. Favoritdjur: Hästen!
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: House
21. Favoritlåt just nu: Kan nog inte välja en enda.
22. Roligaste/tråkigaste ämnet i skolan: Just nu hatar jag statistik och längtar efter marknadsföring!
23. Stjärntecken: Fisk
24. En bok jag älskar: Min kalender
25. En film jag älskar: Dukes of Hazzard haha!
26. Tv-program jag gillar: Grey's, Sex and the city, Lyxfällan och Nyhetsmorgon!
27. Favoritdoft: Guccis - Envy me. (Eg. älskar jag Paris Hiltons Heiress men flaskan är så otroligt ful!)
28. Detta äter jag gärna: Hannas fabulöst goda tomatsoppa med scones!
29. Dricker helst: Kolsyrat vatten och kaffe
30. Favoritgodis: Får man säga vaniljglass? Annars är Polly, Bubblizz och lakritsbalkar gott!
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Kambodja och New York! Thailand just nu vore ju inte heller helt fel!
32. Färg på mina ögon: Blå
33. Min längd: 171 cm
34. Jag tror på: Mig själv!
35. Jag spelar: Piano och Super Mario
36. Person jag beundrar: Måste faktiskt säga Isabella Löwengrip. Var får hon all sin tid ifrån?
37. Så här bor jag: I en 19 kvm liten men mysig lägenhet.
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Ingen. Men fråga om en vecka=)
39. Det här gillar jag mest med det motsatta könets utseende: Beror ju helt på!
40. Det här gillar jag inte med det motsatta könets utseende: Se ovanstående svar
41. Favoritfärg: Marinblå. Men i hemmet vill jag ha ljusa färger.
42. Favoritcitat: Aldrig tänkt på.
43. En hemlighet jag vet: Hemligt såklart
44. Bästa present jag fått: Beviljat lån hos BME haha:) (Okej, internskämt)
45. Senast köpta skiva: För längesen för att jag ska minnas.
46. Det jag är mest nöjd över mitt utseende är: Allt=P
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Kunde gott ha lite mer hull och vara fem cm längre!
48. Udda förmåga/egenskap:  Forma tungan till en klöver!
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En gasell
50. Vad lyssnar du på just nu?: Radion och min flåsande döende dator...suck!
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?: Pluggat, äta middag på Nation!
52. Vart är dina föräldrar födda?: Mamma Göteborg och Pappa Karlstad
53. Vad är det senaste du installerade på dator?: Minitab
54. Vilken är din favoritrestaurang?: Åstols Rökeri
55. När badade du i pool senast?: Oj, måste varit på Vattenpalatset med Micke hösten 2006!
56. Har du varit med i någon skolpjäs?: Ja, i låg- och mellanstadiet.
57. Hur många barn vill du ha?: Två-tre stycken kanske?
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?: Riktigt äcklig smörig R&B.
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?: Röstar alltid på Moderaterna
60. Vad har du för tv-kanaler?: De jag behöver!
61. Har du åkt moped någon gång?: Ja
62. Har du busringt någon gång?: Haha! OM jag har....
63. Har du fått felparkeringsböter?: Nej, det är bara för slarvor.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump?: Aldrig i livet.
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Måste nog vara södra Italien.
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?: De tre vännerna och Jerry:).
68. Kan du alla orden i nationalsången?: Ja.
69. Badkar eller duschkabin?: Dusch.
70. Vilken är den bästa film som du har sett den senaste månaden?: Australia på bio!
71. Favoritpizza: Disco på Dalen i Långed
72. Chips eller popcorn: Popcorn.
73. Vilken färg på läppstift använder du?: Använder aldrig läppstift.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej, borde man ha gjort det?
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?: Nej
76. Apelsin- eller äppeljuice?: Äppeljuice.
77. När hade du senast sex?: Hahaha...
78. Favoritchoklad: Japp.
79. När röstade du senast?: Förra riksdagsvalet.
80. När åt du en hemodlad tomat sist?: I somras
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?: Ja.
82. Är du bra på matlagning?: Jag tror det?
83. Klarar du att tanka själv?: Ja.
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?: Nej
85. Pepsi eller coca cola?: Coca Cola.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?: Ja det kan man väl kalla det.
87. Vad är det du senaste handlade?: En kaffe.
88. Har du kräkts offentligt?: Ja, usch!
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?: Sann kärlek
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja!
91. Har du ringt något betalnummer?: Aa man har väl röstat i Melodifestivalen ett antal gånger.
92. Kan man vara vän med sitt ex?: Beror på, men det går nog.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?: Morfar.
94. Hade du mycket hår som liten bebis?: Yes
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?: Jag vet faktiskt inte? "Välkommen till Telia Mobilsvar..." kanske?
96. Vad har du i din väska?: Lypsyl, plånbok, nycklar, mobil, Sjöjungfrun och en apelsin.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?: Läser om jag inte är dödstrött.
98. Vad har du att vara tacksam för?: Att jag är född i världens bästa familj.
99. Vart hittade du den här listan?: Hos
Malin Sandin
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna lista: Alex, Cia och Lovisa!


Tisdag

Blir såklart plugg även idag, slutspurt så här inför tentan. Undrar om det är smart egentligen? Senare blir det en även sväng på stan och in på Macoteket för att höra vad det finns för olika möjligheter vid ett Mac-köp! Dessutom ska jag försöka haffa ett par svarta brallor på rea på Åhléns som jag av någon dum anledning inte köpte i söndags när jag var där. Hoppas de finns kvar!! 199:- är ju ett kap som man bara inte kan släppa sådär...
 

Mac eller PC? (Den eviga frågan)

Jag är så jäkla trött på min dator så jag tror att jag går åt. Jag kan inte ens ha den på i bibblan i skolan för att jag är rädd att den flyger iväg som en helikopter. Fläkten flåsar som att den vore döende och så fort man sätter på den så skulle man kunna tro att det var kärnvapenkrig runt knuten! Och man vill ju inte störa livet ur alla andra stackars studenter heller! Dessutom får jag rygg- och nackskador av att släpa runt 10-tonsklumpen överallt. Och sist men inte minst så krånglar den med något precis hela tiden. Sen jag köpte den har det alltid varit något fel på den.

Så nu ska jag snart ha en ny har jag tänkt. Frågan är om man vill ha Mac eller PC?

En vit MacBook skulle faktiskt passa mig alldeles ypperligt, den perfekta ekonomstudentlaptopen tror jag.
Fördelar:
+ Snygg
+ Lättviktare
+ Får plats i handväskan
+ Minimal risk för att få virus
+ Bra support och service (Finns ju dessutom Macotek här i Uppsala)

Nackdelar:
- Man måste lära sig ett nytt operativsystem
- En vit dator borde bli rätt smutsig?
- Dyrare än de flesta PC:arna

Alla ni som har Mac, vad tycker ni? Är ni nöjda med ert köp?


Plugg och nationskek

Lååång pluggdag idag, kom nästan precis hem men vi har jag varit och ätit middag på V-dala Nation också nu på kvällen. Älskar deras soppor och endast 40 spänn! Man får verkligen hur mycket som helst också. Idag blev det Avokado- och räksoppa, supergod! Det är inte alltid fy skam att vara student faktiskt!


Måndag

Ser ut som följer!

Tog på mig lite för mycket känner jag, kunde skippat långkallingarna haha! Men hur ska man veta att det är varmare i Uppsala än i Norra Dalsland? Man tycker ju att det borde vara tvärtom.


Sophie Loves Me

Sophie Loves Me är namnet på en butik som är värt att lägga på minnet! Speciellt om du bor i Karlstad med omnejd och är intresserad av att handla unika kläder till dig själv och/eller shyssta prylar till din fyrfota vän hunden!

Kika in HÄR!


Läggdags

Nu ska jag lägga mig och läsa Sjöjungfrun av Camilla Läckberg, är helt fast! Blir alltid det i hennes böcker! Inte bra då man egentligen ägna sina sista vakna minnuter att förbereda morgondagen. Det är ju faktiskt så att det är första dagen i skolan för i år och:
1.) Jag vet inte vad jag ska ha på mig
2.) Jag har inte packat ner mina böcker, papper, block, kompendium, Casion, datorn osv...
3.) Jag har inte fixat matlåda och känner jag mig själv så blir det väl Take Away-Sushi =P (Nej jag ska faktiskt fixa det imorgon, har ju köttbullar i kylen så det är ju bara att koka lite pasta medan jag duschar!!)
 
Haha...vad väljer du?

GOD NATT!!


Back in Uppsala!

Har försökt komma någorluna iordning i lägenheten nu. Det tar sig, det måste jag säga. Även om det är lite krångligt att jag inte har något förråd... Men nu har jag fått undan alla flyttlådor utom två där jag har sommarkläder och lite annat krafs!
   
   

Mot Uppsala

Ikväll när pappa kommer hem från innebandyn börjar vårens förstsa färd mot Uppsala. Fast natten ska först spenderas i Karlstad hos Hanna. I allafall så är meningen att jag ska komma iordning i lägenheten denna helgen. Eftersom jag åkte hem på jullov 12 timmar efter att jag hade flyttat in i nya lägenheten så ser det för tillfället ut som det gör. 12 flyttlådor står mitt på golvet...det enda jag har packat upp är mina kläder, rena lakan och kuddar! Resten är hyresvärdinnans...

Vad jag behöver nu är massa tips på smarta lösningar för compact living!! Ska bo på dessa 19 m2 i tre månader framöver nu:)

This is how it looks right now:
   
  

Stallåterbesök

Ikväll har jag och syster yster varit i vårat gamla stall/ridskola och hälsat på! Mycket hade hänt, men ändå ingenting skulle man kunna säga! Samma känsla, samma människor men lite nya hästar! Det var väldigt trevligt att få träffa Maggan igen iallafall och uppdateras om senaste skvallret på Knösteviken:)  Jag har verkligen spenderat otaliga timmar på det stället så det är alltid kul att kika in när man är hemma!

Sedan när vi kom hem hade pappa kokat tomtegröt till kvällsmat och vi hade finbesök av Britt-Marie och Anton som jag heller inte har sett på jättelänge.

Godnatt sålänge!

Nu måste jag förresten nästan skriva ett inlägg om hästarna genom åren, får bli imorgon bitti!

Bloggkoll?!

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/16341/?claim=u1fqulf190v">Följ min blogg med bloglovin</a>

Hej igen!

Nu är jag tillbaka, en gång för alla hoppas jag! Ska jag ha en blogg över huvud taget så ska det ju vara här...detta är ju min första som jag skaffade redan 2005. Bästa namnet också ju:) Så glöm nu inte att ändra på Bloglovin, länkar och favoriter! (Gäller väl typ Alex, Lovisa, Cia och c:o haha...)

Inte lite ego bild va?